En İyi Dubleks Kat Planları Fikirleri Nelerdir?
En İyi Dubleks Kat Planı Nedir? Aşağıda, dubleksinizi tasarlarken göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz birkaç tasarım özelliği listelenmiştir. Merdivenler, ayrı girişler ve gömme dolaplar, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz özelliklere sadece birkaç örnektir. Ayrıca çok katlı ve ayrı garajlı benzersiz kat planları da arayabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için bu yazı tam size göre. Aşağıda, kullanabileceğiniz en iyi dubleks kat planları fikirlerinden bazıları listelenmiştir.
Gömme Dolaplar
Günümüzde modern evlerin en popüler özelliklerinden bazıları, büyük gömme dolaplar ve gömme dolaplı bir ana süittir. Ana süit, genellikle eksiksiz bir banyo ve arka bahçeye özel bir kapı ile ana katta yer alır. İkincil yatak odaları tipik olarak evin karşı tarafındadır ve ikinci bir banyoyu paylaşır. Ayrıca ekstra alan veya ayrı bir giriş için en üst kata bir çatı katı eklemeyi de tercih edebilirsiniz.
Dubleks kat planında gömme dolapların boyutları ev sahibinin ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Dubleks sahibinin iki yatak odası varsa, üst katı daha büyük gömme dolap ile tasarlamak en iyisidir. Bu tür bir alan özellikle birden fazla çocuğu olan bir aile için faydalıdır. İdeal olarak, her yatak odası, bir gömme dolap da dahil olmak üzere kendi özel alanına sahip olacaktır.
Alt katta açık mutfak, aile odası ve kiler bulunmaktadır. Üst katta üç yatak odası, iki tam banyo ve ana yatak odasında gömme dolap bulunmaktadır. Ekli iki araçlık garaj, ekstra depolama alanı sağlar. Birinci katta ayrıca bir tuvalet bulunmaktadır. İkincil yatak odalarında gömme dolaplar da mevcuttur. Her iki tarafta da özel arka girişler vardır. Birçok dubleks kat planı, üst katta gömme dolaplar içerir.
Üç katlı bir dubleks kat planı, aynı temel ayak izi için iki ayrı yerleşim düzeni gösterir. Bir dubleks, yükselen tavanlı büyük bir oturma odası içerir. İkinci katta, gömme dolap ve ayrı bir duş ve derin küvet içeren lüks bir master süit bulunmaktadır. İkinci katı iki ilave yatak odası tamamlamaktadır. Ayrıca bir çamaşır odası vardır ve dublekste ekli bir garaj vardır.
Ayrı Girişler
Dubleks kat planları, duvarlar veya zeminlerle ayrılmış iki veya daha fazla birimden oluşur. Her birimin kendi girişi vardır, ancak dahili bağlantı olmayacaktır. Mülkü satmayı planlamıyorsanız, biraz dış alanı paylaşmanız gerekecek. Dubleks kat planlarında ayrı girişler bulmak daha zor ve daha az yaygındır. Genellikle partinin büyüklüğüne dayanırlar. Bazı dubleks planlarda üç veya dört ünite bulunur.
Dubleksler genellikle tek ailelik evlerden daha uygun fiyatlıdır. Ayrı girişler daha fazla mahremiyet ve ayrı yaşam alanları sağlar. Birçok dubleks kat planı mevcuttur ve her birinin farklı özellikleri vardır. İşte en iyilerinden bazıları:
Tek ailelik konutların aksine, dubleksler genellikle çift katlı bir otobüs veya yığılmış bir piramit şeklindedir. Nasıl düzenlendiklerine bağlı olarak, dubleksler yan yana veya üst üste yığılmış olabilir. Bazı dubleksler bir geçiş yolu ile bağlanırken, diğerleri büyük “H” şeklinde inşa edilebilir.
Dubleks bir evin dışı, renk ve tasarımla deney yapmak için harika bir yerdir. Cesur bir kireç yeşili merdiven, evin dışının geri kalanı arasında öne çıkacak. Odanın ortasındaki bağımsız bir döner merdiven de şık görünebilir. Yüksek tavanlı dubleksler, size süper boyutlu sanat eserleri, dekorasyonlar ve hatta uzun bir su özelliği sergilemek için harika bir fırsat sunar.
Ayna Görüntü Birimleri
Dubleks kat planı, bir katta iki ayrı ünite ve yarım banyolu yükseltilmiş bir fuaye, vestiyer ve üst kata çıkan merdivenlerden oluşmaktadır. Dubleksin bir tarafında, ince bir direk, rahat bir kapalı sundurmayı vurgular ve bir merdiven ikinci kata çıkar. Merdivenin altında ek depolama alanı vardır. Planın arkasında büyük bir büyük oda ve mutfak bir kileri paylaşıyor.
Bu dubleks, zarif bir yaşam alanına ve iki ayna görüntüsü birimine sahiptir. İki katlı büyük oda bir şömineye sahiptir ve mutfakta bir ada ve dokuz metrelik tavanlar bulunmaktadır. Üst kat bir çamaşır bölmesi içerir. Master süitte bir tepsi tavan ve bir gömme dolap bulunmaktadır. Üst katta bol miktarda depolama alanı vardır. Ayna görüntüsü birimleri genellikle birimleri ayırmak için kullanılır.
Dubleks kat planları her bütçeye göre tasarlanabilir. Bu kat planı tarzı, alanın önemli olduğu banliyö ve kentsel alanlarda popülerdir. Ayna görüntüsü birimleri yaygındır, ancak bazı dublekslerin farklı girişleri vardır. Bu evlerin tasarımı, aile içindeki maliyetleri azaltabilir. İnşaat sürecine başlamadan önce dubleksin boyutunu ve stilini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Dubleks kat planının büyüklüğünden emin değilseniz, bir mimarla konuşun. Bir tasarımcı, tasarım sürecinde size yardımcı olabilir.
Diğer Yazılarımızı İnceleyebilirsiniz: